Altfel de oameni

Uneori avem nevoie de cineva care sa spuna in locul nostru anumite lucruri. Nu, nu cineva care sa vorbeasca in locul nostru atunci cand nu trebuie, ci o persoana care sa puna punctul pe 'i', sa transpuna sentimente, feluri de a fi in cuvinte, pentru simplul fapt ca asa ne intelege(m) pe noi insine mai...bine. O persoana care sa simta, nu doar sa vada si sa auda; un fel de medic: ii spunem simptomele, el ne pune intrebari; apoi ne da diagnosticul, ni-l explica si ne ofera un tratament. 

Un om caruia sa ii spun doar o mica parte din amalgamul de trairi prin care trec; el sa ma asculte si, in timp ce face presupuneri in mintea lui, sa ma faca sa scot din acea amestecatura nedeslusita din mine cateva amanunte-cheie, aparent inutile; sa imi spuna parerea lui cu privire la 'microbul' care m-a lovit, sa o explice; eu sa ma regasesc complet in cuvintele lui, in ceea ce descriu ele; sa gasim un tratament impreuna. Si sa raman pur si simplu uimita.

De ce avem nevoie de asta? Pentru ca nici noi nu stim ce simtim in anumite situatii; nu stim cum sa reactionam, parca ne simtim presati din toate partile cand, de fapt, ne preseaza (sau nici macar!) momentul si actiunea prezenta. In noi se da o batalie ratiune-inima; capetele noastre sunt intr-o dezordine cumplita, asemanatoare cu haosul inceputurilor. Si tot ce ne trebuie e 'momentul zero' in care intalnim acel om care face ordine, sterge praful, arunca inutilitatile si reimprospateaza interiorul.






'De unde stii atatea?'
'Eu nu stiu nimic; doar incerc sa te inteleg. Tu esti cea care ma invata pe mine.'

Comentarii

Postări populare de pe acest blog

Parul roscat, sau cum nu poti scapa de el

Syoss si experientele mele homemade

Syoss si experientele mele homemade, part 2 [invitat special: decolorantul Palette]